We kiezen voor Oosterwold!

We hadden al een tijdje het idee om eens verder te kijken naar een ander huis. Iets met een grotere tuin vooral, onze achtertuin van 50m2 is eigenlijk te klein voor al onze wensen. We besteden zoveel mogelijk tijd buiten. Vrijwel elk jaar heb ik wilde plannen voor onze tuin en voer ze uit, zo hebben we moestuin bakken en eronder en kippenhok. Ook hebben we voornamelijk eetbare planten en speelruimte voor de kinderen. Na zo’n 10 jaar in ons huidige huis, is de tuinruimte wel een beetje op. Ik kan wel 500m2 vullen met mijn ideeën, maar de ruimte is er niet.

Met twee jonge kinderen blijft de drang om te verhuizen, vooral meer buitenruimte en meer natuur. Op onze vakanties in Scandinavië en Schotland trekt blijft de natuur en de weidsheid van de luchten trekken, maar we zien pas in maart 2017 mogelijkheden om dat in Nederland te vinden.

Op Funda kom ik het project “Wilgenwold” tegen, Scandinavische huisjes met een Nederlandse twist en grote tuin. (met wilgen, uiteraard) De huisjes zijn niet heel groot, de prijzen voor ons veel hoog en ik zet het idee in de koelkast.

Een paar maanden later hoor ik van een vriendin over Oosterwold bij Almere en we realiseren ons dan bij wat voor gebied dat Wilgenwold project hoort.

We praten, kijken, praten wat meer en besluiten ons na de zomer op te geven voor een informatie bijeenkomst. Ik word ook lid van de Facebook pagina van Almere Oosterwold en lees maanden mee over het wel en wee van de pioniers die bouwen. Mensen die 2, 3 jaar eerder een stip hebben gezet, en nu eindelijk mogen bouwen, het vergunningentraject ingaan en daar stoeien met de zware kleigrond en klein plantgoed. We realiseren ons dat dit traject wel eens lang zou kunnen gaan duren, maar willen hier zeker gaan wonen. Dit past bij ons.

Wat ons trekt is de ruimte die het gebied heeft door de grote kavels, de stadslandbouw, de polder (ik kom uit Zeeland) maar ook de locatie, zo midden in Nederland is wel echt een uitkomst voor ons.

En dan mogen we op 22 november 2017 een stip komen zetten bij de gemeente. Al eerder hebben we bepaald waar we willen zitten, bij het gebied rondom het voedselbos van Staatsbosbeheer en de speelnatuur. Minder huizen in dit gebied, maar wel wat verder af van de huizen die nu gebouwd worden. We kunnen aansluiten bij een groep enthousiaste buren. Sommige buren hebben al twee jaar een stip, wachtend op andere initiatieven, om samen zo de weg aan te kunnen leggen. Want zonder weg wordt er niet gebouwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s