Onderzoeken

In mei kregen we te horen dat we ongewijzigd door mochten gaan met onze bouwplannen in Oosterwold, maar dat de zuidelijke zijde van het veld nog verder archeologisch onderzoek te wachten stond. De zuidelijke zijde moet nu nog wachten tot december, terwijl dit ook de initiatiefnemers zijn die het langste op de kaart staan.

Dat is voor hen best zuur, want ze wachten nu zeker al 2 jaar.
Ze hebben wel de meest populaire plekken, want hun kavels liggen naast de rivier en het bos. Waar wij zitten, de noordzijde, zijn geen vondsten, dus wij mogen door met de vergunningen en onderzoeken.

Daar zitten we momenteel middenin.
We laten ecologisch onderzoek doen om te kijken of we met de bouwwerkzaamheden geen beschermde flora en fauna beschadigen.

De voorbereidingen voor de sonderingen zijn ook al aan de gang. Met de bovenste 6 initiatieven zijn we op de kaart bezig de GPS coördinaten van de hoekpunten van onze huizen in kaart te brengen zodat er een bodemkaart gemaakt kan worden.

Ook laten we slagschaduwonderzoek uitvoeren. De windmolens aan de andere kant van de snelweg worden namelijk in de toekomst verhoogd, waardoor we last kunnen krijgen van de slagschaduw. Dit mag niet meer dan een aantal uur per jaar zijn, omdat je knettergek wordt van zo’n stroboscoop schaduw in je huis. De onderzoeken laten we doen door diverse experts.

We kregen nu in elk geval groen licht van de ecoloog. Geen beschermde flora en fauna op ons kavel, alleen maar akkerdistels.

Op de foto het Lithouse dat deze zomer gebouwd werd, een prachtig

exemplaar op de Hannah Arendtweg in Oosterwold. Onze voorgevel gaat lijken op dit huis, dus af en toe rijden we langs om het te bewonderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s