Prijsverhoging

We weten sinds een paar weken dat er een prijsverhoging komt voor de grond in Oosterwold. Dit werd kenbaar gemaakt via de nieuwsbrief en een grote schokgolf was het gevolg. Veel mensen vallen buiten een overgangsregeling om de oude prijs te mogen betalen. Dit veroorzaakt grote verontwaardiging, je bent bezig in je traject of wordt op wachtstand gezet en je krijgt een nieuwe prijs voor je kiezen!
Kranten schrijven erover en het komt op TV. Ikzelf kan er niet veel aan toevoegen, zo’n schrijver ben ik niet en ik heb weinig tijd en ruimte om hier nog verder over te bloggen.
Goede artikelen over dit onderwerp werden daarnaast al geschreven:

Link : Paradijsvogelbosje


Omdat wij de deadline voor de omgevingsvergunning niet gaan halen (we moeten gegevens aanvullen) zitten wij ook in de rats. Wat als we het niet halen en we krijgen de nieuwe grondprijs voor onze neus? We staan op het punt onze hypotheek te tekenen, en een verhoging van de grondprijs kunnen wij niet betalen.

Team Oosterwold is ondertussen niet bereikbaar en kunnen ons geen uitsluitsel verschaffen. Eind februari krijg ik na lang bellen eindelijk onze Oosterwold adviseur, Marlien van Poelje aan de telefoon. Zij zegt dat we, “zolang jullie vorderingen hebben, ervanuit kunnen gaan dat we de oude prijs kunnen betalen” . Maar uitsluitsel komt er niet.
Ze belooft dat in de laatste week van februari we uitsluitsel krijgen per mail met een nieuwe deadline voor de omgevingsvergunning. Die wij natuurlijk dan ruim kunnen halen.

De laatste week van februari gaat voorbij en geen uitsluitsel. Ik bel weer (inmiddels 3x in de week) en wederom geen gehoor bij het telefonisch spreekuur dat er op dinsdag en woensdag is. Op mijn mails van halverwege februari wordt ook niet gereageerd. Ik vind dit erg frustrerend, niet bereikbaar zijn en zulke grote dingen die er vanaf hangen.

Ik struisvogel door mij te richten op het verkoopklaar maken van ons bestaande huis in ’t Gooi, en mij te richten op de volkstuin die ik daar ook heb.

Onze omgevingsvergunning is inmiddels aangevuld en de looptijd gaat weer door.

To be continued.


View this post on Instagram

Grow, little seedlings, grow!! 🌱

A post shared by Miss Catie (@misscatie_nl) on

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s