Lithouse

Op een prachtige locatie in het bos van Bennekom verrijst een houten huis dat over de velden uitkijkt. We werden uitgenodigd voor een klein feestje, want het hoogste punt van de bouw was bereikt. Pannenbier!

Er was niet alleen bier, maar een complete BBQ, dus op de eerste lentedag van 2019 hadden wij direct ook onze eerste BBQ.

Voor ons lijkt het realiseren van het huis nog vrij ver, omdat we wachten op de toekenning van onze vergunningen en vooral nog veel overleg moeten plegen met de buren om de weg aan te leggen. Onze avonden en weekenden worden gebruikt in de voorbereiding naar Oosterwold, dus een intensieve periode. Het is fijn om dan weer de koppeling te maken waarom je dit proces ingedoken bent.

Marten kon helaas niet, maar ik ben samen met de meiden wezen kijken en wat is het indrukwekkend dat zo’n huis in 2,5 week wordt opgebouwd! Natuurlijk zijn alleen de muren er nog, en het frame van het dak, maar het gaat razendsnel.

De bouw van een Lithouse houtloghuis duurt zo’n 3 maanden, als we straks eenmaal die fundering hebben liggen, gaat het keihard!

Ik kwam op de BBQ andere Oosterwold initiatiefnemers tegen die ook snel gaan bouwen en het is altijd waardevol om ervaringen uit te wisselen.

Mijn dochters vonden het net zo indrukwekkend als ik, ze liepen om de beurt het grote huis in om te raden waar welke ruimte zou komen.

Komende maand gaan we weer hard aan de slag, de kavelweg vereniging oprichten en wat knopen doorhakken wat betreft de energie voorziening van ons huis. En onze wachttijd van de vergunning verstrijkt half april, dus ik hoop dat er spoedig een dikke envelop op de deurmat ligt met onze omgevingsvergunning!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s