Huis verkocht.

Ik heb al een tijdje niks geschreven, want wij zaten in een stroomversnelling. In het voorjaar (april) werd ons huis te koop gezet, en dit was binnen een week verkocht. Het ging ontzettend snel en dat wakkerde onze verhuisdrang natuurlijk aan.

Tegelijkertijd keken we rond in Oosterwold voor tijdelijke woningen, we keken bij een yurt, stacaravan en twee huurhuizen. In Oosterwold zijn er niet veel huurhuizen, je moet geluk hebben er eentje te treffen op het juiste moment. Grond is er wel veel, dus een stacaravan of yurt aanschaffen en dan op onze grond te plaatsen als deze wordt vrijgegeven leek ons wel wat.

We keken een middag rond in Oosterwold en we realiseerden ons dat een stacaravan of yurt echt heftig is voor een jaar, en al helemaal zonder water en elektra. (dat de grond wordt vrijgegeven betekent niet dat er al nutsen worden aangelegd) we vonden een Yurt vele malen fijner dan een stacaravan, maar omdat het over bivakkeren in de winter zou gaan, durfden we dat, met onze twee kinderen, toch niet aan. Allebei een baan, twee kinderen die naar school moeten, zonder nutsvoorzieningen op je kavel staan en dan die allesoverheersende modder in de winter… Ik vind het ontzettend knap dat er zoveel mensen zijn in Oosterwold die dat doen en kunnen!

Na lang zoeken op de Facebook groep van Oosterwold vond ik een aantal mensen die een huurwoningen aanboden. We gingen kijken bij 2 woningen en één van de woningen was vrij vanaf het einde van de zomer. Door de overdracht van ons huis werd het iets eerder en in de zomervakantie verhuisden we.

De kinderen zijn inmiddels al helemaal ingeburgerd in Oosterwold, al vindt de oudste van 7 het allemaal wel ver weg en veel “buiten”. Ze is dan ook niet gewend aan al deze ruimte en modder. De jongste is helemaal in haar element, geniet van al het buitenleven en lekker vies worden.

Morgen hebben we dan eindelijk onze langverwachte grondoverdracht bij de notaris, en de weg wordt snel aangelegd. Wat een werk en tijd zit er nu al in ons project, en we mogen straks eindelijk beginnen!